Kampanja “We care we act”


Ta teden se je s sprejemom na 🇫🇷Ambassade de France en Slovénie – Francosko veleposlaništvo v Sloveniji pričela kampanja WE CARE, WE ACT, ki jo organizira SILA – International Women’s Club Ljubljana.

Gonilni sili in srce kampanje POMAGAMO, KER NAM JE MAR sta predsednica združenja SILA, ga. Marta Berglez in francoska veleposlanica v Sloveniji, nj. eksc. Florence Ferrari.

Dogodka sta se udeležili tudi predsenica društva Natalija Petakovič in strokovna vodja programa Varna hiša Melita Kramar.

Na dogodku je Ana Pavlič, predstavnica IPES – Inštitut za proučevanje enakosti spolov predstavila ključne izsledke raziskave Vzdušje v intimno-partnerskih odnosih in družinah v času karantene in negotovosti.

Širša kampanja, ki bo trajala v prihodnjih tednih je namenjena ozaveščanju in preprečevanju nasilja nad ženskami. Svoj delež k ustvarjanju družbe z ničelno toleranco do nasilja nad ženskami lahko prispevati tudi vi, saj je celoten čas kampanje namenjen tudi zbiranju finančnih sredstev za Varno hišo Novo mesto in Društvo življenje brez nasilja.

Prispevki se zbirajo na TRR: SBERBANK, IBAN: SI56 3000 0010 4338 280. Hvala, ker pomagate. In ker vam je mar.