Strokovni posvet 2017 je za nami! Hvala za udeležbo in prispevke!


5. decembra 2017, smo na novomeškem RIC-u uspešno izvedli strokovni posvet ‘NASILJE V DRUŽINI IN KULTURA’. Posvet je odprla naša predsednica društva, Natalija Petakovič, ki je vse zbrane pozdravila in nagovorila k aktivni udeležbi.

Na posvetu so s svojimi prispevki sodelovali:

  • dr. Maja Lamberger Khatib, kulturna antropologinja in etnologinja,
  • Simona Lovšin, strokovna delavka in odgovorna nosilka programa Svetovalnica za žrtve nasilja, Društvo življenje brez nasilja,
  • Sebastijan Virant, policijski inšpektor, Sektor uniformirane policije in Darko Fifolt, kriminalistični inšpektor, Sektor kriminalistične
    policije, Policijska uprava Novo mesto,
  • Melita Kramar in Primož Malenšek, strokovna delavca v programu Varna hiša, Društvo življenje brez nasilja.

Žal sta zavoljo bolezni, svoj prispevek odpovedali Dubravka Hrovatič, regijska koordinatorica za obravnavo nasilja v družini za Dolenjsko in Belo krajino in Nataša Žagar, zunanja strokovna sodelavka Centra za šolske in obšolske dejavnosti.

Kljub temu je bil posvet zelo uspešen in časovno primerno zaključen. Veseli smo, da smo s temo uspeli vse prisotne nagovoriti in prebuditi konstruktivno razmišljanje in deljenje mnenj. Ugotavljamo, da je o problematiki nasilja v družini in kulturi potrebno vedno znova govoriti in odstirati predsodke, razvijati kritično mišljenje o družbi, posameznikih in konceptih v naših glavah.

Organizatorji smo tudi dobili navdih za naslednje posvete in se vam zato, vsem udeležencem posveta, lepo zahvaljujemo!

 

Ekipa DRUŠTVA ŽIVLJENJE BREZ NASILJA