Donacija C&A


V letu 2017 smo prejeli donacijo fundacije C&A v višini 5.000,00 €. 

Donacija v denarju ima za našo humanitarno organizacijo Društvo življenje brez nasilja velik pomen. Doprinesla bo k dvigu kakovosti življenja naših uporabnikov v programu Varna hiša, katera na našem območju, v okviru  humanitarne organizacije Društva življenje brez nasilja, deluje že od l. 1999.

Prejeta sredstva bomo v letu 2018 namenili za izvajanje okupacijsko delovne terapije v varni hiši,  ki v svoj program sprejema vse ženske in otroke, žrtve nasilja, ki potrebujejo zaščito in pomoč pri zavestnem spreminjanju svojega življenja. Od junija 1999 do marca 2018 je v varni hiši bivalo skupaj 463 uporabnikov, od tega 234 žensk in 229 otrok.

S pomočjo izvajanja prostočasnih aktivnosti – izvajanjem ustvarjalnih, gibalnih, rekreativnih in socialnih delavnic skrbimo, da se mamice in otroci po preživetem nasilju razbremenijo, umirijo, aktivno preživijo prosti čas in hitreje okrevajo ter pridobijo nove veščine za samostojno življenje. Posebno pozornost namenjamo mamicam pri krepitvi starševske vloge in psihični umiritvi otrok ter stimulaciji motoričnega in čustvenega razvoja otrok.

S prejeto donacijo bomo lahko otrokom nudili možnost, da prosti čas, praznike in počitnice preživijo na morju, izletu, na praznovanju rojstnih dni, da obiščejo kulturne prireditve. Podprli jih bomo tudi z zagotavljanjem igralne terapije.

NAJLEPŠA HVALA Fundaciji C&A, ki spreminja življenja ljudi!!! 

 

https://www.c-and-a.com/si/sl/corporate/company/