Svetovalnica za žrtve nasilja


S 1.  1. 2017 je odprla svoja vrata prva in trenutno edina Svetovalnica za žrtve nasilja (krajše Svetovalnica) na območju Dolenjske in Bele krajine.

KOMU JE NAMENJENA?

Svetovalnica je namenjena žrtvam nasilja (ženskam, moškim in otrokom) oz. vsem osebam z izkušnjo nasilja, ki potrebujejo pomoč pri reševanju situacije povezane z nasiljem.

OBLIKE POMOČI V SVETOVALNICI: 

– INFORMIRANJE (osebno, po telefonu ali e-pošti): seznanimo vas s potrebnimi informacijami, pravicami, zakonodajo, postopki, možnimi oblikami pomoči v programu in informacijami o drugih oblikah pomoči.

– SVETOVANJE IN PSIHOSOCIALNA POMOČ (osebno, po telefonu, e-pošti): obsega razbremenilne pogovore, pomoč pri prepoznavanju težav, potreb in želja, nudimo vam podporo pri iskanju možnih rešitev in pri spreminjanju življenjske situacije. Nudimo pomoč pri različnih postopkih (sodnih, upravnih, pri urejanju denarnih transferjev…) ter podporo pri predelovanju izkušnje nasilja, pri učenju novih spretnosti…

– SOCIALNO ZAGOVORNIŠTVO IN SPREMSTVO: spremstvo pri različnih postopkih na institucijah, pomoč pri branju in izpolnjevanju različnih dokumentov, podporo pri uveljavljanju pravic pred različnimi institucijami, zastopanju vaših interesov in pravic, pomagamo pri navezovanje stika z različnimi organizacijami in strokovnjaki, spremljamo vas in sodelujemo na timskih sestankih…

– SKUPINA ZA POMOČ ŽENSKAM Z IZKUŠNJO NASILJA: namenjena je odraslim ženskam z izkušnjo nasilja. Skupina se sestaja v Novem mestu, na Rozmanovi 10, vsak torek od 16:00 – 18:00 (v juliju in avgustu se skupina ne sestaja).

KAKO DO NAS?

Pisarna Svetovalnice se nahaja na Ulici talcev 2 v Novem mestu.

Enota Metlika: pisarna se je odprta vsako sredo med 9.00 in 16.00 uro in se nahaja v Naselju Borisa Kidriča 9 v Metliki (TPC Gala).

Priporočamo da nas za termin razgovora v Novem mestu ali Beli krajini predhodno pokličete v delovnem času Svetovalnice na 031-696-389 ali pišete na svetovalnica.nm@gmail.com.

DELOVNI ČAS SVETOVALNICE (in dosegljivost na telefon):

pon., tor., sre., čet. od 8.00 do 16.00 ure

petek od 8.00 do 14.00 ure